A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

В.о. старости сіл Дмитрівка, Сергіївка, Нововасилівка Лідія Баланенко інформує

Дата: 19.02.2020 13:06
Кількість переглядів: 668

В. о. стрости Л. Баланенко представляє інтереси жителів сіл Дмитрівка, Сергіївка і Нововасилівка. Говорячи простою мовою, це посол і захисник від селищної ради, який вирішує проблеми, що стосуються життєдіяльності цих сіл, а також допомагає вирішувати і нагальні проблеми мешканців населених пунктів.

Відстань між трьома селами невелика, десь приблизно одного кілометра.

Дмитрівка – це затишне мальовниче село, яке знаходиться на півночі нашої громади. Чисельність наявного населення трьох сіл складає 350 мешканців. Село Дмитрівка і Сергіївка частково газифіковані. Софіївською водою забезпечено 75 дворів, 50 дворів - з місцевої скважини, також організовано підвіз води для інших мешканців, які не мають централізованого водозабезпечення.

Лідія Баланенко з неприхованою гордістю говорить, що їх дитячий садочок «Сонечко» є одним з найкращих, де діти почувають себе як у дома. В дошкільному закладі протягом року зроблено чимало; встановили бойлер на 50 л., придбали пилосос, комп‘ютерну техніку, іграшки, мольберт, нові гарні штори на вікна. Підвели «софіївську» воду, облаштували санвузол, тепер для дітлахів є всі комунальні зручності. Також відремонтовано дах будівлі, що збереже її від руйнації. На території дитсадка облаштовано невеличкий ігровий майданчик. Але попереду ще багато роботи, щоб і надалі удосконалювати функціонування дитячого садочка.

В селі діє фельдшерський пункт, який забезпечений всіма необхідними медикаментами для надання невідкладної допомоги. У приміщенні фельдшерського пункту завжди тепло, чисто і затишно.

Проведено поточний ремонт даху сільського будинку культури. В майбутньому також планується заміна вікон на енергозберігаючі, дверей, опалення та провести утеплення фасаду. В селі функціонує бібліотека, є три магазини, поштове відділення. На території сіл Дмитрівка, Сергіївка і Нововасилівка працюють два працівника з благоустрою, які постійно підтримують порядок і чистоту населених пунктів. Також надають допомогу одинокопроживаючим пенсіонерам. У Дмитрівці по вулиці Святковій облаштували автобусну зупинку: побілили, пофарбували, прикрасили українськими орнаментами, а місцевий випускник школи намалював мультиплікаційних героїв – три запорізьких козака, які є своєрідними народними улюбленцями. Тепер вони щодня привітно та весело зустрічають і проводжають пасажирів.

В адмінприміщення колишньої сільської ради підвели воду та встановили усі комунальні зручності, власними силами зроблено ремонт в службовій кімнаті. Відкрито дитячий ігровий майданчик, який так чекала місцева малеча та їх батьки. Власними силами укріпили греблю, засипали ями на дорогах, тепер дорожнє полотно в належному стані, автотранспорту нічого не перешкоджає, діти вчасно добираються до школи, авто з хлібом та продуктами харчування теж своєчасно доставляють товари до магазинів.

В.о. старости Л. Баланенко дякує усім місцевим мешканцям, які люблять своє село, дбають про його розвиток і власноруч створюють комфорті умови для себе та своїх дітей. Також дякує селищному голові О. Асмолову за підтримку та порозуміння, депутату селищної ради Г. Мкртчану, за те, що переймається проблемами села, а також базовому господарству ТОВ СП «Святовіт» за поміч і співпрацю. Працівникам Олені Пятачковій, Олені Давиденко за добросовісне виконання своїх обов‘язків, директору сільського будинку культури Ларисі Васькевич, за те, що вчить молодь любити своє село, завдяки її творчій праці кожного святкового дня зал завжди переповнений, молодшій медсестрі Анні Ширяєвій та фельдшеру Юлії Курочкі за турботу про здоров‘я жителів сіл, яких без перебільшення знають усі і поважають, вони завжди поспішають на допомогу в будь-який час дня і ночі, незважаючи на примхи погоди. Також щира подяка працівникам з благоустрою Віктору та Катерині Лемешенко за їх важку працю, які завжди підтримують належний санітарний стан у населених пунктах, а також технічному працівнику Ларисі Пересунько за сумлінну працю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь