A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Контроль і порозуміння – шлях до успіху громади

Дата: 17.02.2020 11:32
Кількість переглядів: 500

“Мені здається, якби батьківщина моя б була найбіднішою на землі – і тоді вона мені здавалася б кращою від Швейцарії і всіх Італій. Ті, котрі бачили одного разу нашу країну, кажуть, що бажали б жити і померти на її прегарних наших полях”. І в продовження цих безцінних слів великого Кобзаря в. о. старости с. Троїцько-Сафонове Віталій Смоль говорить, що місцеві жителі люблять і з гордістю пишаються своїм рідним селом Троїцько-Сафоновим, а також селами Павлівка і Лозове, де кожна стежина, дерево, кущик нагадує про батьків, дідів, про далеке дитинство, про минуле рідного краю.

Минулий 2019 рік не був із легких, так само, як і попередні. На сьогодні у трьох населених пунктах Троїцько-Сафонове, Павлівка і Лозове проживає 1033 мешканця. Громадянам надаються консультації різного характеру, вирішуються питання у сфері соціального захисту, культури, освіти.

Протягом року проводились відповідні роботи по прибиранню занедбаних садиб від сміття та бур‘янів, наводили належний санітарний стан: білили дерева, прибирали територію дитячого садочка, прилеглої території ліцею. Вивезли 150 тонн сміття з кладовища, а також встановили огорожу. В селі Троїцько-Сафонове дві автобусні зупинки, які теж привели в належний стан. В сільському будинку культури проведено ремонтні роботи, а саме відремонтовано дах в малому залі, проведено стяжку стін, ремонт опалення та електропроводки, зроблено демонтаж димової труби.

На території трьох сіл діє сім магазинів, де є всі необхідні товари для населення.

У Трїцько-Сафонівському ліцеї навчається 148 учнів, а також організовано безкоштовний підвіз дітей з інших населених пунктів, всього підвозять 54 учня.

Дитсадок ,,Оленка,, відвідує 30 дошкільнят. Завдяки належній співпраці, своєчасному фінансуванню, у садочку в 2019 році було завершено ремонтні роботи на харчоблоці. Раніше у дошкільному закладі була дуже маленька кухня, не вистачало місця, тому було прийнято рішення розширити площу за рахунок підсобного приміщення. Тепер це велика, простора, світла робоча зона. Роботи зроблено чимало: поштукатурено і пофарбовано стіни та вимощено їх плиткою, змонтовано сучасну натяжну стелю, провели освітлення, встановили бойлер на 80 літрів, потужну витяжку, забезпечили функціонування зливної каналізації, а також харчоблок забезпечений всім необхідним інвентарем, посудом та холодильними установками.

Медичне обслуговування на селі здійснює дві медсестри. Кожний вівторок в селі веде прийом хворих сімейний лікар. В амбулаторії зроблено косметичний ремонт.

Також проводиться організована взаємодія з правоохороними органами з метою забезпечення на території сіл громадської безпеки та правопорядку'.

Як говорить в.о. старости В. Смоль : «Мною постійно проводились рейди по вулицям села, було надано 9 попереджень в усній формі щодо порушень правил благоустрою. Завдяки контролю, тісному контакту та взаєморозумінню з мешканцями, наше село має охайний та привабливий вигляд».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь