Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Всесвітня акція 16 днів без насильства

Дата: 04.12.2019 17:54
Кількість переглядів: 642

Зупинити насильство

Фото без опису

Ознайомити суб’єктів пробації з проблемами, причинами, ознаками насильства в сімї – головна мета участі Казанківського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївської області у Всесвітній кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства». І щоб реалізувати дану мету, працівники сектору ініціювали та провели, спільно з представником місцевого бюро правової допомоги, заняття для суб’єктів пробації.

Начальник Казанківського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївської області Ірина Олександрівна Челнакова (Ирина Челнакова) розповіла присутнім про чинне законодавство України, яке врегульовує відповідальність кривдників за скоєння домашнього насильства.

Заступник начальника відділу «Казанківське бюро правової допомоги» Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ликова Інна Анатоліївна (Inna Lykova) ознайомила присутніх з основними аспектами проведення Акції, яка охопила всі регіони України.

Гендерно зумовлене насильство - це форми насильницьких дій, здебільшого насильство проти жінок, яке чинять переважно чоловіки. Це насильство – сексуальне, фізичне, психологічне, емоційне та /або економічне – може відбутися будь-де й будь-коли, на приватній території та громадських місцях. Гендерно зумовлене насильство не лише спричиняє біль та страждання, але й руйнує родини. Захист від домашнього насильства є надзвичайно важливим, соціально значущим і актуальним завданням, вирішення якого носить важливий характер. У діяльність щодо припинення домашнього насильства залучаються уповноважені органи з питань пробації. Ірина Челнакова наголосила, що домашнє насильства починається з «незначних дрібниць». Потерпілим від нього здебільшого стають жінки та діти, а сам факт часто залишається прихованим через сформовану суспільством культуру замовчування.

Наприкінці заняття Інна Анатоліївна надала суб’єктам пробації буклети інформаційно-просвітницького спрямування на важливу соціальну тему «Протидія домашньому насильству. Терміновий заборонний та обмежувальний припис», «Захист прав дітей від насильства в сімї» та «5 фактів, які треба знати про домашнє насильство», які можуть стати в нагоді. Вони містять рекомендації щодо запобігання насильству та реагування на нього.

Впевнені, що спільна робота уповноваженого органу з питань пробації та бюро безоплатної правової допомоги надасть можливість мотивувати засуджених на законослухняний спосіб життя.

 

 

Челнакова Ірина,

начальник Казанківського районного

сектору філії Державної установи «Центр

пробації» в Миколаївській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь