A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

В центрі селища Казанка відкрито пам‘ятний знак нашим землякам, загиблим солдатам АТО

Дата: 21.11.2019 15:52
Кількість переглядів: 2162

21 листопада, в День Гідності та Свободи, в центрі селища Казанка відбулось урочисте відкриття пам‘ятного знаку загиблим воїнам АТО Казанківщини. Саме сьогодні біля пам‘ятника зібрались мешканці та гості громади, а також рідні, близькі та друзі загиблих земляків, щоб згадати і не забути, щоб говорити і почути відгомін, щоб молитися і запалити свічку пам‘яті та зігріти її теплом наших сердець. Урочиста церемонія розпочалась з підняття державного прапора України, така честь надана заступнику голови районного союзу ветеранів та учасників АТО Андрію Лощиніну та учаснику АТО Леоніду Вербі.
«Шановні земляки, батьки, гості. Дуже хвилюючий день. Я сьогодні дуже гордий, що саме в День Гідності та свободи ми відкриваємо пам‘ятний знак нашим героям. Я дуже гордий тому, що саме ці хлопці ціною свого життя боронили нашу державу, що війна не прийшла до нас, вони зупинили її на Сході. Я хочу подякувати депутатському корпусу за розуміння і виділення фінансового ресурсу. Особливо хочу подякувати громадській організації «Казанківський районний союз ветеранів та учасників антитерористичної операції», дівчатам з територіального центру, нашим учасникам АТО, які обравши це місце працювали тут всі разом і встановили цей пам‘ятний знак. Це місце стане місцем шани і подяки матерям, батькам, друзям, однополчанам. Я хочу, щоб кожного разу, проходячи повз цього місця, ми віддавали шану нашим Героям. Звертаюсь до всіх присутніх і бажаю скорішої перемоги, миру, благополуччя. В цей дуже хвилюючий момент ми згадуємо всіх хлопців, які боронили нашу землю, вони справжні патріоти, справжні українці. Слава Героям!» - сказав у своїй промові Олексій Асмолов.
Також перед присутніми виступили радник голови Миколаївської обласної ради з питань сімей загиблих Вікторія Матієнко та голова громадської організації «Асоціація учасників та інвалідів Антитерористичної операції» Ілля Шполянський, голова райдержадміністрації Ольга Жорова, голова районної ради Василь Коніщук, військовий комісар Казанківського районного комісаріату майор Михайло Шевчук, заступник голови громадської організації Андрій Лощинін.
Право відкрити пам‘ятний знак загиблим воїнам АТО надано учаснику АТО Іллі Осавчуку. Благочинний Казанківського району, протоієрей Сергій відправив панахіду й освятив пам‘ятний знак. Присутні низько схилили голови перед пам‘яттю і подвигом славних синів України – героїв антитерористичної операції, наших земляків – Горбаня Андрія Вікторовича, Коснара Павла Леонідовича, Саруханяна Альберта Георгійовича, Чумаченка Олександра Миколайовича, Лутаєва Валентина Миколайовича, Перепадіна Володимира Олександровича, Ігнатова Олександра Миколайовича, Ломаги Геннадія Михайловича. Вони були звичайними хлопцями, а стали Героями, бо в останню мить віддали найцінніше – своє життя. Хвилиною мовчання вшанували пам‘ять наших земляків та поклали квіти до підніжжя пам‘ятного знаку. Нашим обов‘язком є будувати ту державу, за яку вони загинули. Нашим обов‘язком є пам‘ятати їхній подвиг і дякувати Богу за тих сміливих і щирих людей, які були серед нас.
Директор районного історичного музею Н. Маслова в районному будинку культури провела презентацію виставки «На війні як на війні». Розповіла про наших земляків, які боронили незалежність в найгарячиших точка АТО – Донецький аеропорт та Іловайський котел, Дебальцевський плацдарм та Промзона, Савур-могила, Марьїнка та Волноваха, станція Луганська та Маріуполь – виходили з оточень, були в російському полоні. Виставка вражаюча, вона не залишила байдужим жодного казанківця, адже створена на основі фотографій наших земляків, учасників подій на сході нашої держави.
Казанківський селищний голова Олексій Асмолов разом з заступником голови громадської організації ветеранів та учасників АТО Андрієм Лощиніним вручили відзнаки "Орден матері бійця АТО" з особливим статусом, які започатковані з метою становлення поваги суспільства до матерів бійців АТО:
Горбань Тетяні Станіславівні, 02.06.1960 р.н., що проживає за адресою: с.Миколаївка, вул. Гагаріна, 238,
- мати бійця АТО: Горбань Андрія Вікторовича, 24.01.1993 р.н., що 29.11.2014 році загинув під час виконання бойових завдань у старому терміналі Донецького аеропорту Донецької області.
Коснар Раїсі Валентинівні - 16.12.1948 р.н., що проживає за адресою: с.Миколаївка, вул. Героїв Упа, 59,
- мати бійця АТО: Коснар Павла Леонідовича, 02.12.1975 р.н., що 14.06.2014 році загинув під час виконання бойових завдань, біля 1-ї години ночі у військово-транспортному літаку Іл-76, який був збитий терористами при заході на посадку в аеропорту Луганська.
Саруханян Раїсі Мовсумівні - 20.06.1956 р.н., що проживає за адресою: м.Кривий Ріг, вул. Недєліна, 51/46,
- мати бійця АТО: Саруханяна Альберта Георгійовича, 20.10.1983 р.н., що 22.01.2015 році загинув під час виконання бойових завдань на блок посту в с.Красний Партизан, Ясинуватського р-ну, Донецької області.
Чумаченко Зінаїді Никифорівні - 30.12.1949р.н., що проживала за адресою: с.Скобелево, вул.Зарічна,11,
- мати бійця АТО: Чумаченка Олександра Миколайовича, 15.11.1979 р.н., що
22.01.2015 році загинув під час виконання бойових завдань в м.Авдіївка у районі
аеропорту Донецька.
Магдіній Лідії Миколаївні – 06.01.1951 р.н., що проживає за адресою: с.Великоолександрівка, вул. Миру, 37,
- мати бійця АТО: Лутаєва Валентина Миколайовича, 06.11.1971 р.н., що
23.01.2016 році загинув під час виконання бойових завдань в районі смт.Очеретине, Ясинуватського р-ну, Донецької області.
Перепадіній Людмилі Миколаївні – 30.01.1972 р.н., що проживає за адресою: смт.Казанка, вул.Юрія Тимошенка,137,
- мати бійця АТО: Перепадіна Володимира Олександровича, 09.12.1995 р.н., що 15.05.2017 році помер не під час виконання бойових завдань у Військово -медичному клінічному центрі південного регіону м. Одеса.
Кобріній Олександрі Василівні - 06.01.1939 р.н., що проживає за адресою: м.Кривий Ріг, вул.Ударна,2,
- мати бійця АТО: Ломага Геннадія Михайловича, 24.06.1966 р.н, що 01.04.2016 році помер під час виконання бойових завдань у військовій частині 3017
м. Харків, містечко № 218, вул.Продольна,8.
Ігнатовій Наталії Володимирівні, 11.03.1973 р.н., що проживає за адресою: Чернігівська область, Бобровицький район, с.Гарт, вул.Польова,56,
- мати бійця АТО: Ігнатова Олександра Миколайовича, 25.06.1993 р.н., що 16.08.2015 році загинув під час виконання бойових завдань на ст.Луганський,
Луганської області.
Також було нагороджено медалями «За гідність та патріотизм»:
Чіпака Івана Івановича, Новгородського Віктора Володимировича, Сатановського Володимира Вікторовича.
Медаллю «За оборону рідної держави» нагороджено Вербу Леоніда Алімовича, Кроху Віталія Івановича, Осавчука Іллю Володимировича, Парнака Вадима Георгійовича, Лощиніна Андрія В’ячеславовича.
Медаллю «За волонтерську діяльність» нагороджено Панчука Ігоря Олексійовича, Мартинова Костянтина Миколайовича, Шмагайла Валерія Дмитровича, Кирноса Петра Павловича.
Медаллю «Захиснику України с архангелом» нагороджено Осавчука Іллю Володимировича, Єремчука Миколу Станіславовича.
Медаллю «Захиснику України» нагороджено Єгошина Володимира Миколайовича, Леонова Олександра Леонідовича.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь