A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Учні Казанківського ЗЗСО №1 здійснили віртуальну мандрівку в сиву давнину…

Дата: 12.11.2019 09:07
Кількість переглядів: 422

Напередодні Дня української писемності та мови працівниками публічної бібліотеки було організовано Медіавіконце «Відчуй смак української мови» для учнів 3-б класу Казанківської ЗЗСО №1.
Кожна епоха приносить свої винаходи та відкриття. Найбільшим винаходом людства було письмо. Саме завдячуючи письму люди збагнули світ і своє місце в ньому. Цікаву та пізнавальну інформацію отримали діти на заході. Здійснивши віртуальну мандрівку в сиву давнину, дізнались про перші спроби письма, про різні схематичні зображення предметів, подій та явищ, про виникнення латинського алфавіту, про кирилицю та глаголицю, основоположниками яких були великі просвітителі слов’ян – брати Кирило та Мефодій, вони і стали основоположниками слов’янської азбуки. Найдавнішим літописним твором древньої Русі вважається літописний твір «Повість временних літ», написаний Нестором Літописцем. Саме він по праву вважається батьком не лише вітчизняної історії, а й словесності. І саме 9 листопада православна церква вшановує Святого преподобного Нестора Літописця. Також діти отримали інформації про унікальну книгу «Слово о полку Ігоревім», про «Козацькі літописи», про першу друковану книгу «Апостол» та «Буквар». Згадали одних з перших українських письменників, які стали писати українською мовою Григорія Сковороду та Івана Вишенського. Прославила український народ славнозвісна поема «Енеїда» Івана Котляревського. Вона стала першим друкованим твором, написаним живою народною мовою. Не забули згадати ще одну важливу дату – 1840 рік, коли вперше було видано твори Тараса Шевченка. З того часу наша українська мова стала на важкий шлях розвитку, на якому і перепони, і заборони, і кров та сльози найкращих синів та доньок України. Та попри все наша мова була і залишається милозвучною і багатою, вона крізь віки завжди з гордістю звучить з вуст українського народу.
Впродовж заходу звучали пісні «Рідна мова» та «Мова єднання». Для дітей організовувались міні конкурси знавців української мови.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь