A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Проведення робочої зустрічі з представниками установи виконання покарання

Дата: 25.09.2019 11:16
Кількість переглядів: 668

19 вересня 2019 року в приміщені Казанківського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській  області  відбулася робоча зустріч начальника Казанківського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській  області підполковника внутрішньої служби Челнакової Ірини (Ирина Челнакова)   та виконувачкою обов’язки заступника начальника Державної установи «Казанківська виправна колонія(93)» із соціально-виховної та психологічної  роботи  старшого лейтенанта внутрішньої служби Доценко Катерини.

        Взаємодія уповноваженого органу з питань пробації та установи виконання покарання  необхідна для можливості  ефективного виконання Наказу Міністерства юстиції України  від 03.04.2018 року № 974/5/467/609/280 «Про затвердження  Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк».

         Однією із функцій  уповноваженого органу з питань пробації є сприяння засудженим, які готуються до звільнення у визначенні намірів щодо місця проживання після звільнення, сприяння в працевлаштуванні працездатним особам, залучення до роботи з влаштування до спеціалізованих установ для звільнених осіб, інших установ (закладів) соціальної підтримки (догляду), закладів для бездомних осіб, закладів соціального обслуговування, сприяння в наданні соціальних послуг.

          Під час робочої зустрічі Катерина Доценко  озвучила проблемні питання, що стосуються реалізації пенітенціарної пробації, а саме: відновлення документів, що засвідчують особу. В свою чергу, Ірина Челнакова додала, що відсутність паспорта громадянина України викликає труднощі у працевлаштуванні та побутової невлаштованості. А все це разом призводить до того, що особи, які звільнилися з установ виконання покарань, знову стають на кримінальний шлях.

                 Результатом зустрічі стало досягнення домовленості  на подальшу спільну працю. Адже, пенітенціарна пробація відіграє важливу роль  у сприянні соціальній адаптації та інтеграції у суспільство звільнених громадян, що є провідним чинником зниження рівня злочинності.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь