A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

ПОВІДОМЛЕННЯ

Дата: 10.09.2019 15:20
Кількість переглядів: 1036

Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості  у проекті містобудівної документації «Детальний план території для об’єкта «Дільниця геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки Сафонівського родовища уранових руд» в межах території Казанківської селищної ради Казанківського району» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку

 

1.Інформація про мету, склад та зміст містобудівної документації

Детальний план території для об’єкта «Дільниця геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки Сафонівського родовища уранових руд» в межах території Казанківської селищної ради Казанківського району» розроблений на підставі розпорядження Казанківської районної державної адміністрації Миколаївської області  №75-р від 21.03.2017 року.  

  Метою розроблення детального плану території є визначення функціонального призначення земельної ділянки за межами населених пунктів з метою розміщення дільниці геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки Сафонівського родовища уранових руд.

На основі аналізу сформованої містобудівної ситуації проектом передбачається: визначити відповідність земельної ділянки для запланованої діяльності; оцінити ступінь впливу проектованого об'єкта на використання суміжних земельних ділянок; визначити межі зон екологічного та техногенного впливу проектованого об'єкта; забезпечити можливості виконання санітарно-захисних і протипожежних розривів; визначити всі планувальні обмеження використання території; розробити пропозиції щодо можливості вдосконалення інфраструктури середовища у відповідності з вимогами діючих державних норм та правил.

В звіті СЕО  проведена оцінка впливу нового проекту детального плану території на складові довкілля  (вплив на атмосферне повітря, воду, ґрунти, природні ресурси, флору і фауну), а також на стан здоров’я та добробут населення (небезпека для здоров’я населення, соціально-економічні наслідки, поводження з відходами, транспорт, розвиток інфраструктури, естетичні характеристики території, використання ландшафтів для рекреаційних цілей тощо).

 

2.Основні техніко-економічні показники

1.Потужність виробничого комплексу - 40-60 т урану на рік

2.Готова продукція – чорновий концентрат урану «жовтий кек»

3.Загальна площа ділянки - 35,7607га

4. Площа видобувного комплексу - 23,5га

5. Площа переробного комплексу - 3,9607 га

6. Площа автодоріг та інших мереж - 8,3га

7. Коефіцієнт забудови – 23,3%.

Виробничий комплекс для проведення дослідно-промислової розробки Сафонівського родовища уранової  руди способом свердловинного підземного вилуговування включає:

  • видобувний комплекс;
  • переробний комплекс;
  • об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури.

            Проектом пропонується розміщення виробничого комплексу для проведення дослідно-промислової розробки Сафонівського родовища уранової  руди способом свердловинного підземного вилуговування на трьох ділянках:

ділянка №1-  видобувний комплекс  площею  23,50га;

ділянка  №2 –  переробний комплекс площею  3,9607 га;

ділянка №3 –  автомобільні дороги та інженерні мережі – 8,30га.

 

 

3. Відомості про замовника та розробника проекту містобудівної документації

Замовник: Казанківська районна державна адміністрація.

Розробник: МПП «Майстерня С».

         Фінансування робіт з розроблення детального плану території здійснює ТОВ «Атомні енергетичні системи України».

Підстава для розробки містобудівної документації: розпорядження Казанківської районної державної адміністрації Миколаївської області від 21.03.2017  №75-р.  

 

4. Інформація про місце і строки ознайомлення з проектом детального плану території та розділом охорона навколишнього природного середовища, який одночасно є Звітом про стратегічну екологічну оцінку середовища

З проектом детального плану території можна ознайомитись у приміщенні Казанківської  райдержадміністрації за адресою: 56002, Миколаївська область, Казанківський район, смт Казанка, вул.Миру,208, каб.25, на офіційних сайтах Казанківської районної державної адміністрації (http://kazanka.mk.gov.ua/) та Казанківської селищної ради (www. kazanka-gromada.gov.ua).

        Звіт з оцінки впливу на довкілля планової діяльності знаходиться на офіційному сайті   Міністерства екології та природних ресурсів України за посиланням: http://eia.menr.gov.ua/places/view/3528 (реєстраційний номер справи 20194253528 у Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля).

 

5.Способи участі громадськості

   Громадськість в межах строку громадського обговорення має право надати в письмовій формі зауваження та пропозиції до звіту із стратегічної екологічної оцінки та проекту документу планування  державного значення  із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом. Пропозиції повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил. Усі зауваження і пропозиції до проекту документу державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду замовником. За результатами розгляду замовник враховує одержані зауваження або вмотивовано їх відхиляє. Подання та прийом пропозицій здійснюється протягом 30 днів з дня оприлюднення повідомлення. Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються. Зауваження і пропозиції  подаються до  Казанківської райдержадміністрації, за адресою: 56002, Миколаївська область, Казанківський район, смт Казанка, вул.Миру,208, каб.25.

 

6. Інформація про посадову особу райдержадміністрації, відповідальну за організацію розгляду пропозицій та проведення громадських слухань

    Начальник  відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Химуля Н.В., тел. (05164) 91337.

 

7.Інформація про дату, час і місце проведення громадських слухань

Громадські слухання  відбудуться 01 жовтня 2019 року о 15.00 год.  за адресою: Миколаївська область, Казанківський район,  с.Миколаївка, вул.Андрія Горбаня,242 (приміщення школи, актовий зал).

 

8. Інформаційні заходи заплановані у вигляді експонування матеріалів та схем детального плану території у приміщенні Казанківської райдержадміністрації та розміщення на офіційних сайтах Казанківської РДА (http://kazanka.mk.gov.ua/) та Казанківської селищної ради (www. kazanka-gromada.gov.ua).

Пояснювальна записка

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь