A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Продовжується перевірка готовності закладів освіти об‘єднаної громади до роботи у новому навчальному році

Дата: 15.08.2019 09:44
Кількість переглядів: 567

14 серпня, робоча група щодо перевірки готовності закладів освіти об‘єднаної громади до роботи у новому 2019/2020 навчальному році побувала у селах Великоолександрівка, Миколаївка і Троїцько-Сафонове, де провели огляд шкіл та дитячих садків. 
Великоолександрівський дитячий садок «Дзвіночок» очолює директор Москаленко Тетяна Михайлівна, яка ознайомила всіх із станом справ у дошкільному закладі. Садочок невеличкий, зараз його відвідує 14 дітей. В кімнатах чисто, затишно, комфортно. В цьому році придбали комп‘ютерну техніку, холодильник, матраци, подушки, ковдри, провели інтернет. Планують придбати постільну білизну. В будівлі пічне опалення, але дровами та вугіллям на зиму вже повністю забезпечені. Для дітей створені всі комунальні зручності, є гаряча і холодна вода. Також планують обладнати каналізаційну систему на харчоблоці. 
Неподалік дитсадка розташована Великоолександрівська школа, яку очолює директор Школяр Тетяна В‘ячеславівна. На даний час активно завершується ремонт фасаду будівлі. На увагу заслуговує велика доглянута прилегла територія. Як говорить Тетяна В‘ячеславівна, школа вже готова до прийому учнів. Протягом літа зроблено чимало роботи; придбали телевізор, велику плазму, комп‘ютерну техніку, 1 роутер, генератор для котельні, на харчоблок - електричну м‘ясорубку, але треба ще придбати холодильник. Для нової української школи придбали дидактичний матеріал. Кабінет фізики забезпечений приладдям для лабораторних та практичних робіт. Кабінет хімії теж забезпечений хімічними реактивами та необхідним обладнанням. Для здійснення біологічних досліджень учнями школи планують придбати мікроскопи. В цьому році повністю оновлено стіни у будівлі, встановили вхідні двері у вестибюлі, пластикові вікна в двох кабінетах. Членам комісії сподобався проведений ремонт в спортивному залі школи. Не менш вразила світлиця, де зібрані оригінальні старовинні речі: глечики, макітри, маслобійки, рубелі, праски, старовинний ткацький верстак, українські національні костюми наших прадідів. В школі є всі комунальні зручності, але планують частково замінити сантехніку. 
І ось на членів комісії вже чекають в селі Миколаївка. Дитячий садочок «Усмішка», який очолює директор Науменко Олена Василівна, дійсно зустрічав нас з усмішкою. Прилегла територія гарно обладнана, доріжки розфарбовано кольоровими фарбами, і взагалі, в дитсадку почувалися затишно і комфортно, пахло смачним обідом. Поліпшено матеріальну базу закладу: придбали комп‘ютерну техніку, підключили інтернет, відремонтували систему опалення, замінили труби та утеплили. В будівлі є всі комунікації. Харчоблок обладнано відповідно санітарному регламенту, забезпечений всім необхідним кухонним інвентарем. У вихованців є гарний куточок народознавства, також мають облаштовану велику музично-фізкультурну залу, де проводять свята, ранки, спортивні заходи. На території дитсадка облаштований невеличкий ігровий майданчик. Олена Василівна висловлювала щирі слова подяки дружньому колективу дитячого садка за сумлінну творчу працю.
Потім відвідали Миколаївську школу, на подвір‘ї вже чекала директор закладу Михайлова Ольга Іванівна. Розпочали огляд з великої, просторої, світлої актової зали, кімнати бойової слави, де проходять різні заходи національно-патріотичного спрямування. В коридорах і класних кімнатах пахло свіжою фарбою. На даний час активно завершуються останні штрихи ремонту, розставляються меблі, навчальні засоби, техніка. Харчоблок забезпечений необхідним кухонним інвентарем: є морозильна камера, велика кухонна витяжка, бойлер, замінено вікно. В цьому році атомні енергетичні системи України придбали для школи 10 столів та 20 лав для їдальні. Ольга Іванівна також розповіла про плани на майбутнє, в перспективі - придбати зручні стільці та зробити стелю сучасного дизайну в актовій залі, відремонтувати дах на харчоблоці. У ході спілкування з директором школи, було почуто слова вдячності батькам та спонсорам за постійну допомогу навчальному закладу.
Останній пункт призначення цього дня - село Троїцько-Сафонове. Вихованці дитячого садочка «Оленка» разом з директором Тіщенко Світланою Миколаївною радо зустрічали гостей на ігровому майданчику. Спочатку комісія оглянула прилеглу територію дошкільного закладу, а потім простору ігрову кімнату для розваг, музичну залу, затишну спальню, роздягальню, їдальню, пральню, туалетну кімнату. В цьому році придбали морозильну камеру, відремонтували стелю в коридорі, та планують провести капітальний ремонт в одній із кімнат та косметичний у двох кімнатах закладу, також придбати електричну плиту. А ще мріють побудувати літню веранду для відпочинку. Отже планів багато! 
Троїцько-Сафонівська школа з самого початку вразила своєю креативністю. Директор закладу Аленіна Ольга Анатоліївна знайомство зі школою розпочала з харчоблока, який облаштований всім необхідним кухонним приладдям. Є бойлер, електродуховки, холодильник, морозильна камера, велика сучасна витяжна шафа, нещодавно придбали сушильну полицю для посуди, та незабаром отримають нові столові меблі для їдальні, а також меблі для хімічного і фізичного кабінетів. Потім оглянули кабінет медичної сестри, який теж обладнаний необхідним інвентарем та є всі медикаменти для невідкладної допомоги. Як зазначила Ольга Анатоліївна, педагогічний колектив школи творчо і зацікавлено підійшов до створення освітнього простору, належних умов та відповідного ремонту приміщень. Вразила фантазія та винахідливість при оформленні коридорів, холу та сходових площадок. В сучасному стилі відремонтовано кабінети біології, хімії та фізики, особливу увагу привертають полички, секції яких виготовлені з елементами геометричних фігур. В подальшому будуть по-сучасному обладнані. Окрім того, що в комп’ютерному класі можна навчатись за 29 комп‘ютерами, кожен клас має ще й по ноутбуку. З 1989 року у школі діє історичний музей «Історія села Троїцько-Сафонове», який має статус при навчальному закладі, що перебуває у сфері управління освіти і науки облдержадміністрації. Ще однією гордістю школи є кімната народознавства, де зібрана велика кількість старовинних речей, серед яких чимало раритетів, що наочно розповідають, як жили у цьому краї люди сотні років тому. Проведено капітальний ремонт спортивного залу, де є все необхідне для проведення занять з фізичної культури та спортивних змагань. Силовими видами спорту є можливість займатись у хоча й невеликому, але добре обладнаному тренажерному залі. На наступний рік у цьому навчальному закладі планується провести капітальний ремонт даху, замінити двері у класних кімнатах, а також вхідні двері. 
Тож цей день залишив у членів робочої групи позитивні враження і задоволення тим, що школи нашої об’єднаної громади належним чином підготувались до початку нового навчального року.

З цією та іншими новинами детальніше можна ознайомитися на сторінці Facebook Казанківської громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь