A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Як підготувались до нового навчального року

Дата: 15.08.2019 09:39
Кількість переглядів: 629

13 серпня робоча група щодо перевірки готовності закладів освіти Казанківської громади до роботи у новому 2019/2020 навчальному році у складі голови комісії, заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Новицький Л.В., та членів комісії: провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новобузького міжрайонного управління Асмолова С.М., головні спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Казанківської селищної ради Бондаренко С.С. та Вергелес І.П., начальник групи з центрального господарського обслуговування навчальних закладів і установ відділу освіти, молоді та спорту Коржов М.І. провели огляд шкіл та дитячих садків. Перший день роботи комісія провела огляд Дмитрівського, Новоданилівського, Дитро-Білівського, Михайлівського закладів дошкільної освіти та Новоданилівського і Михайлівського закладів загальної середньої освіти. Розпочали із Дмитрівського дитсадка «Сонечко». Завідуюча дошкільним закладом Милова Валентина Анатоліївна разом із вихованцями радо зустрічали членів комісії. Як говорить Валентина Анатоліївна, в цьому році зробили багато роботи; встановили болер, придбали пилосос, комп‘ютерну техніку, іграшки, мольберт, нові гарні штори на вікна. Підвели «софіївську» воду, облаштували санвузол, тепер для дітлахів є всі комунальні зручності. Депутат селищної ради Мкртчан Гарнік Володович відремонтував дах будівлі, що збереже її від руйнації. На території дитсадка облаштований невеличкий ігровий майданчик. Але попереду ще багато роботи, щоб і надалі удосконалювати роботу дитячого садочка «Сонечко». 
Потім комісію зустрічали у Новоданилівському дитсадку «Білочка». Як раз в цей час малята гралися на чудовому ігровому майданчику, який облаштований сучасним ігровим комплексом. Завідуюча дитсадком Кравченко Наталія Юріївна провела оглядову екскурсію численними кімнатами. Комісія оглянула ігрову кімнату, їдальню, спальню, харчоблок. В цьому році встановили нову електричну плиту, ємкість для води на 700 літрів, придбали пральну машинку, праску, кип‘ятильник, комп‘ютерну техніку, іграшки. «Хотілося б ще новенький пилосос, замінити вікна для збереження тепла, а також полагодити дах» - говорить Наталія Юріївна. Залишати гостинний заклад не хотілося, але вже на гостей чекала директор Новоданилівського ЗЗСО Єршик Любов Андріївна. Переступаючи поріг школи відразу було чути запах свіжої фарби, де на школярів вже чекають світлі, облаштовані класні кімнати. Варто зазначити, що до освітнього закладу підвозять шкільним автобусом учнів із 5 населених пунктів. Для першокласників нової української школи придбано дидактичний матеріал, а парти та меблі, відповідно договору на закупівлю товару, будуть доставлені до 19 серпня. Також заклад має гарну бібліотеку, кабінет інформатики, який налічує 18 комп‘ютерів, є кабінет психологічного розвантаження, адже це є важливим інструментом психолога у вирішенні проблем зняття психологічного напруження школярів. В цьому році відремонтували в одному класі підлогу, а саме зробили стяжку та постелили лінолеум, в двох інших класах пошпаклювали стіни. На харчоблок придбали морозильну камеру, електричну м‘ясорубку та електроваги. В будівлі на кожному поверсі є всі комунікації, гаряча і холодна вода. Але є ще роботи, які необхідно виконати до початку нового навчального року. 
І ось вже їдемо до села Дмитро-Білівка, де на нас чекали працівники дитячого садочка «Сонечко». Світлі, чисті, затишні кімнати щодня зустрічають своїх вихованців, де для них створені належні умови. Гарно оформлена велика ігрова кімната, спальня, простора їдальня. Завідуюча дитсадком Копусь Любов Миколаївна розповіла, що в цьому році придбали пральну машинку, постільну білизну, комп‘ютерну техніку, провели інтернет, встановили нові вхідні двері. Також дітки мають невеличкий ігровий майданчик, що розташований у дворі. 
А от вихованці Михайлівського дитячого садочка «Ромашка» не дочекалися приїзду гостей, після смачного обіду дітки відпочивали, в них була тиха година. Завідувач Остапенко Людмила Яківна ознайомила з роботою дитсадка, і що на даний момент у двох кімнатах проводиться ремонт стелі. В цьому році частково оновлена матеріальна база закладу: придбано морозильну камеру, пилосос, постільну білизну, кухонний посуд. В планах – удосконалення ігрового майданчика та облаштування спортивного куточка.
Останнім об‘єктом у перший день роботи комісії була Михайлівська школа, де, як розповіла директор закладу Заєць Олена Вікторівна, замінено вікна на енергозберігаючі, проводяться роботи по теплосанації, а також традиційна підготовка класних кімнат та інших приміщень до нового навчального року. В цьому році придбали для школи електричну плиту, холодильник, велику кухонну витяжку, встановили фільтри для води. Членам комісії дуже сподобався чудово проведений ремонт у спортивному залі школи. Варто також зазначити, що у школі прекрасно обладнаний кабінет трудового навчання, де збережено і працюють різноманітні станки і інше навчальне обладнання. На території навчального закладу створено так звану зелену зону, де ростуть різні дерева, квіти, інші рослини. Тут проводять уроки з природничих наук, також це прекрасне місце для відпочинку, як дітей так і вчителів. 
Робоча група працюватиме ще два дні в навчальних та дошкільних закладах громади стосовно їх готовності до нового навчального року.

Детальніше на сторінці Facebook Казанківська громада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь