A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулись святкові заходи у селах об‘єднаної територіальної громади

Дата: 11.05.2019 13:30
Кількість переглядів: 683

У ці весняні дні, 8 та 9 травня у селах, які увійшли до складу нашої об‘єднаної територіальної громади, відзначили важливі державні свята – День пам‘яті та примирення і 74-ю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Тож напередодні Дня Перемоги, в селах було організовано ремонт меморіальних комплексів, пам‘ятників, навели порядок на територіях пам‘ятних місць, пов‘язаних з подіями Другої світової війни. Відбулись покладання квітів до меморіалів загиблих воїнів, молебни, святкові концерти. 
Як поінформував в.о. старости Т. Сай, в с Михайлівка до травневих свят готувались дуже ретельно. Для місцевих мешканців підготували святковий концерт. 9 травня відвідали єдиного ветерана, який проживає на території Михайлівської громади в селі Нововолодимирівка І.П.Бойка. Побажали йому міцного здоров‘я, добра, благополуччя.
Урочистий мітинг та святковий концерт відбувся і в селі Лагодівка, хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув в роки Другої світової війни. Також відбулось покладання квітів до пам‘ятного знаку на місці загибелі командира партизанського загону Г.М. Седнєва, уродженця с. Троїцько-Сафонове, до братської могили радянських воїнів, а також до могили радянського воїна в с. Бурячки. А потім завітали до учасника війни Скрипник Зої Іванівни, яка мешкає в с. Мар‘янівка, привітали з Днем Перемоги, побажали міцного здоров‘я, наснаги та довгих років життя. 
9 травня в селі Дмитрівка в сільському будинку культури відбувся святковий концерт присвячений до Дня Перемоги над фашизмом у Другій світовій війні. Цього дня було сказано багато теплих, вдячних слів на адресу тих, хто захищав нашу землю, самовіддано трудився в тилу, хто рятував світ від фашизму. Після концерту гостей та жителів села пригощали солдатською кашею.
Цього дня в с. Великоолександрівка біля пам‘ятника воїнам-односельчанам, загиблих в роки війни, теж лунали військово-патріотичні пісні, віші про війну. Згадували ті страшні події та вшанували своїх земляків, які полягли на полі битви за Батьківщину. 
У с. Миколаївка біля братської могили радянських воїнів та пам‘ятника воїнам односельчанам відбулась панахида, урочистий мітинг та покладання квітів. Місцеві жителі, учнівська молодь вшановували ветеранів, дітей війни та згадували всіх, чиє життя забрала війна. 
Традиційно святкування 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні розпочалося вранці і в с. Троїцько-Сафонове. Відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника воїнам односельчанам, до пам‘ятного знаку на честь учасників Березнегувато-Снігурівської операції кіно механізованої групи генерала І.А. Плієва, а також до 4 братських могил. 
В цей особливий день в Новоданилівці біля пам‘ятника льотчику-герою Вишневецькому Костянтину Грогоровичу, уродженцю цього селища, відбулись святкові заходи з нагоди Дня Перемоги на нацизмом у Другій світовій війні. Присутні вшанували всіх, хто не повернувся з війни, хто пройшов вогняними шляхами жорстокої війни. 
В.о. старост О. Лейбович, Л. Баланенко, І. Ушканенко, С. Беспалько, Т. Сай, В. Нестеренко, В. Смоль, C. Плєска щиро і сердечно привітали своїх земляків з Днем Перемоги, в якій поєднується і радість, і гіркота втрат. В цей день згадували дідів-прадідів, які здобули перемогу та відбудовували країну у післявоєнні роки. Побажали щасті, добробуту та благополуччя кожній родині під мирним небом України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь