A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбувся мітинг-реквієм

Дата: 26.04.2019 13:30
Кількість переглядів: 796

                  Відбувся мітинг-реквієм з нагоди 33-ї річниці з Дня Чорнобильської трагедії
Сьогодні, 26 квітня, біля пам‘ятного знаку нашим землякам – ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, зібралися мешканці громади, щоб згадати найстрашнішу катастрофу ХХ-го століття та висловити свою безмірну вдячність героям нашої Батьківщини, які ціною свого життя захистили світ від небувалої біди. Міра жаху для нас – війна. Чорнобиль – страшніше. Це війна з незримим ворогом. Війна без стрілянини і куль. Чорною плямою на нашій блакитній планеті стала Чорнобильська катастрофа. 33 роки пройшло з тих пір, 33 роки смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля і ліси, 33 роки цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади. В ніч на 26 квітня відлік часу став уже далеко не мирним, а бойовим і аварійним. Він розпочав лік сумної історії атому. У вічі смертоносному вихору радіації глянули герої, проявивши незламність волі і духу. Ціною свого життя вони зупинили дикий вогонь реактора. І звівся у безсмертя світу ще один літопис героїчного вчинку народу. І сьогодні дзвін скорботи, що став символом чорнобильського лиха, уже 33 роки б’є на сполох, на тривогу, разом з тим закликаючи нас до розуму. 
Виступаючи перед присутніми секретар Казанківської селищної ради Л. Міненко зазначила, що 33 роки тому на території України відбулася страшна трагедія, яка прокотилася чорним болем по нашій країні. Ті страшні події стали уроком для всього людства і ми не маємо право їх забувати. У цей день мільйони українців згадують усіх, хто опинився у Чорнобилі в ті дні, - ліквідатори-пожежники, багато з яких загинули впродовж декількох днів після аварії, працівники різних станцій, лікарів, місцевих мешканців.
Директор територіального центру соціального обслуговування О. Шевельова у своєму виступі пригадала дні страшної трагедії, які увійшли в історію людства під назвою «Чорнобильська катастрофа». Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги людства. Також побажала чорнобильцям міцного здоров‘я, витримки, наснаги, та повідомила, які безоплатні послуги надає територіальний центр учасникам аварії на ЧАЕС. 
Час невблаганний. Йдуть з життя ліквідатори Чорнобильської катастрофи - Осінчук Микола Іванович, Метельський Микола Устимович, Косич Микола Васильович, Лебідь Павло Олексійович, Бурковський Юрій Григорович, Послушняк Володимир Михайлович, Федоренко Микола Іванович, Недашковський Віктор Миколайович, Косич Володимир Петрович. Низький уклін і вічна пам'ять героям Чорнобильської катастрофи!
Потім учні запустили кульки з журавликами-мріями, щоб більше ніколи не повторилась ця страшна трагедія в історії людства, щоб радіація ніколи більше не змогла забрати життя людини. Нехай завжди буде мир в Україні і на всій Землі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь