A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Крізь пекло афганської війни

Дата: 14.02.2019 11:33
Кількість переглядів: 897

З кожним днем все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам‘яті приклади мужності і вірності військовому обов‘язку синів нашої Батьківщини, які стали гідним прикладом мужності та героїзму.
Дата виведення радянських військ з Афганістану – 15 лютого, є днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав. І сьогодні, 13 лютого, в районному будинку культури зібрались керівники державних установ, учнівська молодь, мешканці громади щоб віддати данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців, їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу. Ми не маємо права забувати ту страшну трагедію далекої афганської війни, в якій приймали участь 65 наших земляків, двоє з них – Сергій Алхімов і Сергій Діденко залишились навічно журавлями пам‘яті. На превеликий жаль, за тридцять років після війни, вже 25 колишніх воїнів афганців, наших земляків, пішли із життя. Йдуть роки, зарубцювались рани на тілах ветеранів, та не заживають рани серця – біль за загиблими друзями. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих під час бойових дій в Афганістані, та поклали живі квіти до пам‘ятного знаку воїнам учасникам бойових дій на території інших держав.
Перед присутніми виступили Казанківський селищний голова Олексій Асмолов, керуючий справами Казанківської районної ради Юрій Хіль, заступник голови райдержадміністрації Володимир Притуленко, районний військовий комісар підполковник Василь Рогоза та голова Казанківської районної організації воїнів-інтернаціоналістів та запасу Андрій Коптєв. 
Виступаючи перед присутніми, селищний голова О. Асмолов зазначив, що Афганська кампанія залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків. Тридцята річниця виведення військ з Афганістану – важлива подія в житті усіх, хто був причетний. Ми завжди повинні пам‘ятати подвиг наших земляків. 
За плідну співпрацю та значний особистий внесок у розвиток районної організації воїнів-інтернаціоналістів та з нагоди 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав оголошено Подяку від організації воїнів-інтернаціоналістів Казанківському селищному голові Олексію Асмолову. Також великій групі учасників бойових дій в Афганістані було вручено медалі з нагоди 30-річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь