A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Як має розвиватись громада

Дата: 14.01.2019 09:01
Кількість переглядів: 696

11 січня Казанківський селищний голова Олексій Асмолов провів зустрічі з мешканцями сіл Великоолександрівка і Миколаївка, під час яких прозвітував про проведену роботу за 2018 рік, а також запропонував обговорити Перспективний план розвитку Казанківської об‘єднаної територіальної громади на 2019 -2021 роки. На початку своєї доповіді селищний голова зазначив: «Всі здобутки минулого року ми маємо завдячувати, перш за все, громаді, платникам податків, підприємцям, громадським організаціям та активним громадянам. Від усіх жителів щиро дякую всім тим, кому не байдужа доля нашої громади». А також подякував працівникам виконкому, депутатському корпусу, освітянам, працівникам соціальної сфери за безпосередню участь та підтримку реформи децентралізації, ініційовану Президентом України Петром Порошенком.

З метою стабільного соціально-економічного розвитку громади розроблюється Стратегічний план розвитку. Проведено великий обсяг робіт: пройшли складну процедуру об‘єднання та реорганізації громади, вирішили складні кадрові питання, ухвалили значну кількість рішень ради та виконкому, а також прийняли у власність громади заклади дошкільної і шкільної освіти, заклади культури, пам‘ятні знаки, меморіальні комплекси. Створено відділ освіти, сектор культури, комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр», Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), комунальний заклад «Публічна бібліотека Казанківської селищної ради» і інші необхідні структурні підрозділи. Ми є активною громадою, працівники виконкому беруть участь у грантових освітніх проектах, навчальних тренінгах, які проходили не лише на території України, але й за кордоном. Велику увагу приділялось формуванню, наповненню бюджету та раціональному використанню бюджетних коштів. Створення об‘єднаної громади дало змогу значно збільшити наповнення місцевого бюджету, визначено основні напрямки діяльності і вже багато зроблено. Варто зазначити, що з 100 відсотків податкової бази бюджету  об‘єднаної територіальної громади у 2018 році Миколаївка дала  8,8 %, Великоолександрівка – 3,3%.  

 Не менш цікавою була частина доповіді селищного голови щодо оновлення матеріально-технічної бази шкільних та дошкільних закладів освіти нашої ОТГ. На забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» для дітей створено належні умови: придбано меблі, комп‘ютерне обладнання, дидактичні матеріали. Відремонтовано автобуси та забезпечено підвоз учнів. Також Олексій Асмолов детально зупинився на функціонуванні житлово-комунального господарства, подальшому благоустрою населених пунктів.

Потім селищний голова розповів про плани та перспективи розвитку   громади на 2019-2021 роки.   Дійсно, проблеми є, але їх треба вирішувати спільними зусиллями. В стратегічному плані громади передбачено будівництво, реконструкцію, ремонт та модернізацію мережі  вуличного освітлення населених пунктів, доріг комунальної власності, зон відпочинку, загальноосвітніх та дошкільних закладів, закладів культури, первинної медичної допомоги, оновлення медичного обладнання та придбання санітарного транспорту, реконструкція дитячої юнацької спортивної школи, спорудження спортивних майданчиків, створення системи управління побутовими відходами. Тож, розробивши план перспективного розвитку на 2019-2021 роки, ми усвідомлюємо всю складність завдань і високу відповідальність за майбутнє громади. На цьому особливо наголосив, звертаючись до присутніх, Казанківський селищний голова Олексій Асмолов.

         В обговоренні активну участь взяли в.о. старост Олена Лейбович, Світлана Беспалько, а також активні і небайдужі мешканці Великоолександрівки та Миколаївки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь