A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Об’єднання – шлях до сильної та успішної громади

Дата: 28.12.2018 14:20
Кількість переглядів: 990

Європейський і світовий досвід свідчать, що місцеві проблеми можуть ефективно вирішуватися тільки на місцевому рівні. Держава навряд чи може повною мірою вирішувати проблеми кожного села, кожної вулиці чи двору.  Тобто, якщо держава менше втручається в місцеві справи, маємо більш ефективний і стрімкий розвиток. Ті податки, які сплачували громадяни, підприємці раніше майже повністю забирали до Києва, і вже там вирішували, кому скільки дати, а тепер велика частина податків залишається в громаді і використовується розумно, на місцях вирі­шуються питання економічного розвитку громади, управління земельними ресурсами, в тому числі й за межами населеного пункту, надання дозволів на будівництво, прийняття будівель в експлуатацію, соці­альної допомоги, культури, охорони здоров’я, освіти, муніципальної поліції, пасажирських перевезень тощо. 

Децентралізація забезпечила передачу значних повноважень та ресурсів від державних  органів влади органам місцевого самоврядування. Адже місцеве самоврядування ефективне тільки тоді, коли мешканці селища самі господарюють у себе вдома, в цьому і полягає суть реформи, щоб самостійно вирішувати свої проблеми. В ході реалізації політики децентралізації, започаткованої Президентом України Петром Порошенком, за ініціативи мешканців відбулось об‘єднання селищної та 8 сільських рад у Казанківську об‘єднану територіальну громаду.  

Створення об‘єднаної територіальної громади дало змогу перш за все значно збільшувати наповнення місцевого бюджету, і це дало змогу вирішувати проблеми людей, які до цього накопичувались і не вирішувались роками. І вже зараз видно переваги і досягнення спільної роботи нового утворення. Бюджет ОТГ тепер складає 87,9 млн. грн., що є доброю фінансовою базою для вирішення нагальних питань соціально-економічного розвитку нашої громади. Визначено основні напрямки діяльності, і вже багато зроблено.

В рамках проведення децентралізації та з метою реальної підтримки місцевих громад всього виділено субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури нашої громади  - 7763785 гривень, з них держава виділила кошти для реалізації інфраструктурних проектів в сумі 5520400 гривень, в т.ч. співфінансування з місцевого бюджету 2243385 гривень. У зв‘язку з цим прийнято рішення облаштувати в селищі Казанка для всіх мешканців нашої об‘єднаної територіальної громади Центр надання адміністративних послуг.  На даний час проводиться реконструкція нежитлової будівлі під розміщення ЦНАП з впровадженням енергозберігаючих заходів. Оновлено матеріально-технічну базу практично всіх закладів загальної середньої освіти нашої об‘єднаної територіальної громади і вже з початку цього навчального року маємо нові плоди спільної праці та втілення нових проектів. На центральному стадіоні смт Казанка  побудовано футбольний міні-майданчик зі штучним покриттям. 

Питання водозабезпечення визначене як пріоритетне у роботі селищної ради та її виконавчого комітету. Відремонтовано 12000  метрів трубопроводу, що дало можливість забезпечити безперебійне водопостачання мешканців селища. За рахунок коштів державного бюджету виконано ремонт дорожнього покриття центральної вулиці Миру в смт Казанка. На найбільш пожвавлених вулицях смт Казанка встановлено нові дорожні знаки.

Стан вуличного освітлення  - також актуальна проблема. Протягом року   відновлено освітлення на більшості вулиць селища Казанка та у шести   інших населених пунктах громади.  

Казанківська громада виборола грант у конкурсі індивідуальних національних  проектів «Кіномандри», внаслідок чого жителі 9 наших населених пунктів змогли безкоштовно переглянути український художній фільм «Іван Сила». Проект реалізований за кошти Українського культурного  фонду.

І ось такі конкретні справи повертають довіру людей до місцевої влади, адже не словами, а конкретними ділами необхідно покращувати життя казанківців. Керівництво, депутатський корпус, виконавчий комітет ради завжди відкриті до співпраці у вирішенні питань з покращення життєдіяльності нашої громади, адже нам є над чим працювати, щоб життя наших земляків ставало кращим не на словах, а на ділі. Є всі шанси на те, що сподівання людей на краще обов‘язково здійсняться!

А тепер, шановні відвідувачі нашого сайту, пропонуємо вам переглянути відеоролик про переваги і досягнення реалізації політики децентралізації та об‘єднання громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь