Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Вивчали досвід роботи нашої громади

Дата: 22.12.2018 11:16
Кількість переглядів: 703

         За сприяння Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України 21 грудня відбувся навчальний візит «Маршрути успіхів» в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (Пульс)». Мета цього проекту – активізація та стимулювання процесу об‘єднання і формування спроможних громад. В роботі навчального візиту взяли участь сільські голови і бухгалтери з Баштанського, Новобузького, Єланецького районів  та міста Миколаєва, а також виконавчий директор Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Яблоновська, консультант  з бюджетних питань Юлія Забродкіна, консультант з юридичних питань Лідія Віштал та консультант з комунікації Олександр Дудюк. Під час робочої зустрічі, учасники проекту вивчали досвід об‘єднання, проведення виборів та організації подальшого функціонування нашої Казанківської об’єднаної територіальної громади.

До гостей з вступним словом звернувся селищний голова Олексій Асмолов, який розповів про своє бачення та досвід проведення такої важливої роботи як реалізація політики децентралізації та створення об‘єднаної територіальної громади. Об‘єднання дало змогу перш за все значно збільшувати наповнення місцевого бюджету, реально зросли бюджетні надходження, що дає змогу вирішувати проблеми людей, які до цього накопичувались і не вирішувались роками. І вже зараз видно переваги і досягнення спільної роботи нового утворення.

         З детальною інформацією, яка була підкріплена кольоровими слайдами, перед присутніми виступила заступник селищного голови Олена Шевчук, наочно продемонструвала у якому стані приймала громада комунальне майно, знос якого взагалі становив 61,3 відсотка, однак громаді за цей рік з невеликим, вдалось значно оновити та покращити матеріальну базу наших комунальних закладів, а особливо галузі освіти.  Також  запропонувала до уваги присутніх дві презентації бюджетів селищної ради на 2018 та 2019 роки та наголосила, що завдяки децентралізації цей бюджет буде бездефіцитним, особливо в такій складній галузі, як галузь освіти. Далі докладно розповіла про навчальні тренінги працівників селищної ради, які проходили не лише в областях України, а й за кордоном. Зокрема, керівник відділу освіти Олександр Лука вивчав досвід організації роботи галузі освіти у Польщі. Не менш цікавою була презентація «10 кроків в об‘єднаній територіальній громаді», де Олена Шевчук розповіла про перші здобутки нашої громади після об‘єднання, коли люди наочно переконалися у позитивних змінах та явному покращенню життя наших мешканців.

          Потім відбувся жвавий  обмін думками учасників наради. Представники інших районів області висловлювали щиру подяку за гостинний прийом та можливість вивчати цінний практичний досвід стосовно створення та функціонування об’єднаних територіальних громад.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь