Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулося чергове засідання слухачів «Університету третього ві-ку»

Дата: 18.12.2018 09:18
Кількість переглядів: 615

13 грудня в Андріїв день в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулося чергове засідання слухачів «Університету третього віку» територіального центру соціального обслуговування. Цього разу було проведено навчання по трьом факультетам «Краєзнавство», «Мистецький» та «Кулінарія».

Слухачі університету прослухали цікаву лекцію про християнського святого - Андрія Первозванного та дізнались до яких традицій і обрядів вдаються цього дня українці, адже це свято пов‘язане із ритуалами і обрядами, котрі збереглися і до сьогоднішнього дня. Працівники територіального центру та бібліотекарі вирішили зануритися разом із слухачами в ті далекі часи і спробувати  провести театралізовані вечорниці, якими бавилися наші дідусі і бабусі.  Байдужих цього дня не було, одягнені в  українські  костюми бажаючі брали активну участь у  масових сценках, обрядах, співали пісень. Не обійшлось і без щось на зразок «ворожіння» на наступний рік, яким він буде. Жінки загадували бажання «Підвищать їм пенсію, чи ні?», а потім кидали чобіток.

Далі слухачі перенеслись в царство «Кулінарії», де вони багато дізнались про нові новорічні страви. На великому мобільному екрані були продемонстровані відеоматеріали та цікаві фотознімки до викладених тем. На завершення засідання університету присутні смакували українські вареники, всілякі  смаколики. Ось так організатори заходу намагалися продемонструвати, як наші предки розважались, що традиції українського народу досі зберігають у собі самобутність і унікальність.

 Теплу і затишну атмосферу для пенсіонерів створили бібліотекарі центральної районної бібліотеки Пойда Л.М., Буднік О.П.  психолог ТЦСО Перевозчикова В.В. та завідувач денного перебування,  адресної допомоги, соціального захисту сім’ї та молоді Козострига О.О.  

             



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь