A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

В Казанківській громаді проведено навчальний тренінг «Перший на місці події»

Дата: 30.11.2018 13:42
Кількість переглядів: 631

В нашій громаді 27 і 28 листопада відбувся навчально-тренувальний тренінг «Перший на місці події», організований  Казанківською селищною радою за підтримки  проекту «Доброврольці-вогнеборці». Мета цього навчання - отримати навички надання домедичної допомоги та дії у разі надзвичайної  ситуації, а також як передати ці знання іншим,  підвищити культуру безпеки серед населення, об‘єднати громаду навколо ідеї швидкого реагування на можливі небезпеки власними силами, не чекаючи сторонньої допомоги.

Як правильно надати першу домедичну допомогу та послідовність її надання, про все це слухачі тренінгу дізнались від сертифікованих тренерів з Товариства Червоного Хреста України Павла Бузніка та Сергія Сєчкі.

Перші хвилини будь-якої надзвичайної ситуації, де необхідна медична допомога, часто є вирішальними і в таких випадках життя потерпілого залежить саме від тих людей, які першими опинились на місці події. Саме такі навчальні програми спрямовані на здобуття  необхідних навичок, які допомагатимуть особам без медичної освіти рятувати та підтримувати життя постраждалих до приїзду швидкої медичної допомоги. Тож протягом двох днів  тренери проводили теоретичні та практичні заняття, навчали учасників тренінгу що треба робити при травмах, опіках, як правильно робити серцево-легеневу реанімацію, як оцінити стан потерпілого та визначити, яку допомогу в першу чергу він потребує, як використовувати підручні засоби при перенесенні та транспортуванні потерпілого і так далі.

Учасники тренінгу відтворювали симуляцію реальної ситуації, яка може відбуватись в реальному житті, наприклад, коли людина травмувалась,  отримала опіки, переломи, також проводили навчальні ігри. Тренери навчали накладувати пов‘язки, компресійні пов‘язки, турнікети та імпровізовані жгути, тобто як підручними засобами зупиняти критичну кровотечу. Також відтворювали ситуацію що треба робити під час невідкладних станів – судомних нападів, або під час серцевого нападу, інсульту.

Отже учасники проекту багато чому навчились корисному, одержали яскраві враження та неперевершений досвід надання домедичної допомоги, отримали практичні відповіді на свої запитання, тож залишились дуже задоволеними рівнем проведення тренінгу. Тренер Павло Бузнік побажав учасникам навчання, щоб вони не забували отриманих навичок, але щоб вони ніколи не знадобились їм у повсякденному житті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь