A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

До уваги фермерських господарств

Дата: 22.11.2018 08:30
Кількість переглядів: 1033

Повідомляємо, що з метою підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва та покращення доступу фермерських господарств до фінансово-кредитних ресурсів, компанією AgriAnalytica www.agrianalytica.com за підтримки Асоціації фермерів та приватних землевласників України сформовано онлайн платформу, в рамках якої є можливість для фермерського господарства сформувати потребу в матеріальних та фінансових ресурсах, отримати доступ до придбання насіння, ЗЗР, добрив, ПММ та техніки від провідних постачальників за оптимальними цінами, а також отримати фінансування для закупки необхідних ресурсів.

Для отримання безкоштовного доступу до онлайн платформи необхідно заповнити картку фермера та отримати промокод.

Реєстрація за посиланням: http://farmer.agrianalytica.com/register_reg.

Поряд з цим інформуємо, що компанією AgriAnalytica спільно з USAID буде проведено 10 бізнес-тренінгів, що надасть змоги забезпечити консультаційну підтримку по залученню фінансових ресурсів в аграрний сектор https://trainings.agrianalytica.com.

Метою проекту є підвищення фінансової грамотності фермерів для полегшення доступу до кредитних ресурсів.

Перший тренінг відбудеться 28.11.2018 за адресою вул. Ползунова, 6,         м. Київ, конференц-зал «Париж» готелю «Ібіс». 

Дата закінчення реєстрації 23 листопада 2018 року.

За додатковою інформацією  просимо звертатися до керівника компанії «AgriAnalytica» Людмили Тимошенко: (097) 578-46-51, (044) 225-85-30

 

 

 

http://www.mk.gov.ua/ua/announce/?id=4236 – посилання на Миколаївська обласна державна адміністрація

 

http://www.mk.gov.ua/store/files/announce_1542293975.pdf посилання на Департамент агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації

 

https://www.facebook.com/apk.mykolayiv/?modal=admin_todo_tour – сторінка Департамента агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації на Facebook

 

До уваги фермерських господарств:

нові бюджетні субсидії

 

Постановою КМУ від 24.10.2018 р. № 911 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018 р. № 106.

Розширено коло фермерських господарств, які мають право на державну підтримку.

Відтепер на неї можуть розраховувати фермерські господарства (далі – ФГ), у яких чистий дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік становить до 20000000 грн (раніше було 15000000 грн). А ФГ, зареєстровані в поточному році, можуть скористатися державною підтримкою надавши копію  фінансового звіту за останній квартал.

При цьому площа землі сільськогосподарського призначення, що має перебувати у власності чи користуванні - необмежена (раніше було до 500 га).

Запроваджено нову форму державної підтримки для новостворених ФГ (п. 111 Порядку № 106)

ФГ, протягом перших трьох років після створення (реєстрації в ЄДР) можуть отримати бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь (1 га). Субсидія надаватиметься один раз на рік виключно для провадження сільськогосподарської діяльності в розмірі 3000 грн на 1 га, але не більше        60000 грн (тобто за 20 га).

У 2018 році таку субсидію зможуть отримати ФГ зареєстровані в ЄДР після 1 січня 2016 року.

Запроваджено нову форму державної підтримки для інших ФГ
(п. 112 Порядку № 106)

ФГ (крім новостворених) у 2018 році можуть отримати бюджетну субсидію у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня, в розрахунку на одного члена ФГ (який станом на 1 січня 2018 року був і на період отримання бюджетної субсидії є членом ФГ).

За станом на 01.01.2018 прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб, становить 1762 грн. Отже, субсидія становитиме 9691 грн на одного члена ФГ. Максимальний розмір бюджетної субсидії на одне ФГ не може перевищувати 30 000 грн.

Наприклад, якщо згідно статуту ФГ та даних ЄДР членами ФГ є дві особи, то ФГ отримає 19382 грн (9691 грн х 2), а якщо три, то – 29073 грн. Якщо ж членів ФГ чотири особи, то воно мало б отримати 38764 грн, але через обмеження сума субсидії для такого господарства становить 30000 грн.

Хто є розпорядником бюджетних коштів на ці субсидії? Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня, виділених на ці субсидії, є Український державний фонд підтримки фермерських господарств (далі – Укрдержфонд).

Які документи слід подати для отримання субсидії? Для отримання субсидії регіональним відділенням Укрдержфонду ФГ (у тому числі новоствореним) слід подати заявку й такі підтвердні документи:

  • копію статуту ФГ (для юридичної особи) або копію договору (декларації - у разі одноосібного ведення) про створення сімейного ФГ;
  • відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою (уточнюється, який саме документ підтверджує право володіння, користування земельною ділянкою);
  • копію фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік (для ФГ). Таким документом має бути форма 2-м або форма № 2-мс;
  • копію фінансового звіту за останній квартал - для ФГ, які зареєстровані в поточному (2018) році (нововведення);
  • довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи доходів і зборів, — у паперовому вигляді або сформовану в електронному вигляді в електронному кабінеті платника податків на офіційному веб-сайті ДФС;
  • згоду ФГ щодо надання Мінагрополітики інформації, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані.

Коли подавати документи? Щомісяця.

Куди подавати документи? До регіональних відділень Укрдержфонду.

 

Який порядок надання субсидії? На підставі пакету документів, отриманих від ФГ, регіональні відділення Укрдержфонду формують реєстри ФГ і до 10 числа передають їх до центрального відділення Укрдержфонду.

Мінагрополітики на підставі наданого узагальненого реєстру перераховує кошти до Укрдержфонду в межах обсягу відкритих бюджетних асигнувань, який в свою чергу перераховує кошти на поточні рахунки ФГ.

Скористатися фінансовою підтримкою за цими напрямами можна один раз протягом бюджетного року.

 

 

Департамент агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь