A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Відбулось засідання виконавчого комітету Казанківської селищної ради

Дата: 19.09.2018 19:01
Кількість переглядів: 723

19 вересня відбулось засідання виконавчого комітету Казанківської селищної ради, яке провів селищний голова О. Асмолов. Під час засідання було розглянуто низку питань, що стосуються життєдіяльності громади.

         Заступник селищного голови з питань фінансів, економічного розвитку та комунального майна Олена Шевчук, з метою ефективної організації діяльності  об‘єднаної територіальної громади, запропонувала членам виконкому підтримати розгляд на сесії селищної ради проект рішення «Про створення комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Казанківської селищної ради»,   Положення про Територіальний центр та перелік соціальних послуг, які надаватиме центр. Також детально  зупинилась по структурі комунальної установи. Далі ознайомила з проектом рішення про прийняття Комунального закладу «Казанківська дитячо-юнацька спортивна школа» із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Казанківського району до комунальної власності Казанківської селищної ради, запропонувала підтримати  нову редакцію Статуту комунального закладу та детально зупинилась на штатній чисельності закладу.  

         Заступник селищного голови з питань діяльності  виконавчих органів Леонід Новицький запропонував членам виконкому підтримати  розгляд на сесії селищної ради проекти рішень «Про присвоєння поштової адреси». Потім доповів про стан підготовки об‘єктів житлово-комунального господарства, закладів і установ бюджетної сфери в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. Завдяки вжитим організаційним та технічним заходам, своєчасним виконанням підготовчих робіт об‘єкти в основному готові до проведення опалювального періоду, за винятком Великоолександрівського загального закладу  середньої освіти І-ІІ ступенів, на даний час проводиться заміна котла, а також дошкільного навчального закладу в селі Троїцько-Сафоновому, де необхідно провести роботи по збільшенню потужності. Селищний голова Олексій Асмолов звернувся до в.о. старост сіл, завідуючих дошкільними навчальними закладами,  директорів ЗЗСО з тим, щоб дотримувались сурового контролю за використанням енергетичних ресурсів та неухильно дотримуватись лімітної дисципліни.    

         З метою забезпечення права дітей з особливими освітніми проблемами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної допомоги та збереження системного кваліфікованого супроводження, начальник відділу освіти, молоді та спорту Олександр Лука запропонував підтримати проект рішення «Про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Казанківської селищної ради». Наголосив на тому, що в громаді повинен бути такий центр, тоді не потрібно буде возити дітей до міста.    Надалі запропонував нову редакцію Статуту установи та штатну чисельність центру в кількості 4 штатних одиниці. Також з метою визначення механізму проведення конкурсу на посаду директора інклюзивно-ресурсного центру ознайомив з Положенням про проведення конкурсу. Потім детально зупинився на проекті рішення щодо утворення колегії відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету ради та затвердження Положення про неї.

         Інспектор з благоустрою Юрій Кондратюк повідомив, що до виконкому надійшла заява від приватного підприємця на розміщення зовнішньої реклами інформаційного змісту та запропонував підтримати проект рішення  про надання дозволу. Також запропонував членам виконкому підтримати проекти рішень «Про розміщення тимчасової споруди торгівельного призначення для здійснення підприємницької діяльності» та  зміни до Правил благоустрою територій, забезпечення чистоти  і порядку, додержання тиші в громадських місцях населених пунктів територіальної громади Казанківської селищної ради, де чітко визначені місця для здійснення роздрібної та оптової торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на території Казанківської селищної ради, запропонував перелік місць з облаштування пунктів для здійснення виносної торгівлі з реалізації надлишків сільськогосподарської продукції товаровиробниками на території селищної ради на ділянках сіл  Дмитрівка, Миколаївка, Михайлівка, Нововолодимирівка, Новоданилівка, Троїцько-Сафонове та ряд змін, що стосується зовнішньої реклами.

         З метою  утвердження патріотизму та національної гідності, виховання у молодого покоління шанобливого ставлення, почуття поваги до ветеранів війни та борців за незалежність України, головний спеціаліст сектору культури та туризму Анастасія Рибенок, повідомила, що розроблено заходи  щодо підготовки та відзначення 2018 року на території Казанківської селищної ради Дня партизанської слави. У населених пунктах упорядкувати меморіали, пам‘ятники та пам‘ятні  знаки, кімнати бойової слави,   провести урочисті збори, мітинги,  церемонії покладання квітів до пам‘ятників загиблих воїнів, а також провести культурно-мистецькі акції до Дня партизанської слави за участю керівників, депутатів місцевих рад, ветеранів, волонтерів, борців за незалежність України у ХХ столітті та запропонувала підтримати проект рішення.

         В обговоренні взяли активну участь  члени виконкому Т. Сай, С. Беспалько, А. Мерзлікіна, Т. Тристан.

         З усіх  розглянутих питань виконавчий комітет Казанківської селищної ради ухвалив відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь