A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Тут надаватимуть адміністративні послуги європейського рівня

Дата: 09.07.2018 09:36
Кількість переглядів: 859

В рамках проведення децентралізації та з метою реальної підтримки місцевих громад, держава виділила Казанківській об‘єднаній територіальній громаді більше п‘яти мільйонів гривень для реалізації інфраструктурних проектів. Згідно  Плану соціально-економічного розвитку нашої громади на 2018-2020 роки, затвердженого відповідним рішенням селищної ради, державні кошти розподілено наступним чином: на реконструкцію нежитлової будівлі колишньої аптеки для розміщення Центру надання адміністративних послуг – більше 2,5 мільйона гривень; для співфінансування реконструкції Михайлівської загальноосвітньої школи – 1 мільйон гривень, а також для співфінансування реконструкції лікувального корпусу №2 центральної районної лікарні  - 2 мільйона гривень. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад» для отримання коштів Казанківською селищною радою було підготовлено та подано до Мінрегіону відповідний пакет документів. Тож варто ще раз звернути увагу і підкреслити, що на реалізацію вищевказаних проектів будуть використані кошти, виділені нашій громаді з державного бюджету України.

Практично всі мешканці нашої громади хоч раз на рік звертаються за отриманням тих чи інших адміністративних послуг. І поки що, на жаль, ця система не працює як треба. Люди збирають купу довідок та витрачають безліч зайвого часу,  який вони могли б використати на щось більш корисне і важливе для себе. Тому за фінансової підтримки держави, яка, як було сказано вище, становить більше 2,5 мільйона гривень, завдяки ініціативі та наполегливості селищного голови Олексія Асмолова, прийнято рішення облаштувати у смт Казанка для всіх мешканців нашої об‘єднаної територіальної громади Центр надання адміністративних послуг. Сучасний ЦНАП планується розмістити по вулиці Миру у приміщенні колишньої аптеки. Буде замінено вікна та двері будівлі, проводитимуться роботи щодо утеплення фасаду, реконструкції покрівлі та систем водопостачання і водовідведення, буде встановлено електроконвектори. Планується створити сім робочих місць для адміністраторів, які будуть здійснювати реєстрацію земельних ділянок та нерухомого майна, державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб, надавати дозвільні документи контролюючих органів, здійснювати реєстрацію за місцем проживання. В подальшому планується надавати громадянам і таку важливу соціальну послугу, як оформлення субсидій. Також буде створено комфортні умови людям з обмеженими фізичними можливостями, зокрема обладнають пандус з поручнями та нормованим ухилом; ширина всіх проходів всередині приміщень складатиме 1,5 метра, внутрішнє оздоблення  підлоги всіх приміщень передбачено без порогів та перепадів висот. Наразі завершується розробка проектно-кошторисної документації, і після проходження її експертизи, буде розпочато процедуру закупівель через систему ProZorro, а потім розпочнуться роботи по ремонту та встановленню необхідного обладнання. Отже, з часом,  у новому ЦНАПі мешканцям громади надаватимуть адміністративні послуги європейського рівня.

На фото є можливість порівняти, який вигляд має приміщення колишньої аптеки зараз, і яким сучасним та модерновим буде новостворений Казанківський Центр надання адміністративних послуг. Втілення таких інфраструктурних проектів є одним з найважливіших напрямків  державної політики децентралізації, спрямованої на реальну підтримку об‘єднаних територіальних громад.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь