A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

Організація роботи первинної медичної допомоги в ОТГ на Львівщині стала прикладом для громад з інших областей України

Дата: 03.07.2018 09:34
Кількість переглядів: 982

За сприянням Львівського центру розвитку місцевого самоврядування 24 – 25 червня 2018 року  проведено навчальний візит на тему «Організація надання послуг первинної медичної допомоги», в якому взяли участь представники об‘єднаних громад трьох областей - Хмельницької, Волинської та Миколаївської.  Казанківську об‘єднану територіальну громаду на цьому важливому заході представляла  заступник селищного голови з питань фінансів, економічного розвитку та комунального майна Олена Шевчук.

 Учасників семінару гостинно приймали у Жовтанецькій та Давидівській громадах Львівщини. У Жовтанецькій ОТГ з гостями поділились досвідом щодо створення амбулаторії групової практики сімейної медицини, перетворення у комунальне некомерційне підприємство та підготовка до укладення угоди з Національною службою здоров‘я України, а у Давидівській  сільській ОТГ вивчали питання організації надання медичних послуг громаді, зокрема, денного стаціонару в амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Як зазначила директор Львівського ЦРМС Галина Гречин, більшість ОТГ Львівської області у процесі об’єднання перебирали на себе функції управління первинною ланкою охорони здоров’я: «За ці кілька років вони отримали хороший і цікавий досвід з організації роботи, який допоміг їм впритул наблизитися до завершення процесу реформування. Сьогодні ОТГ діляться своїм успішним досвідом, зокрема щодо реорганізації комунального закладу в некомерційне комунальне підприємство, а також організації роботи амбулаторії групової практики».

На завершення програми перебування учасники семінару відвідали Народний дім у Давидівській ОТГ та Центр молоді в Жовтанецькій громаді, де також обмінялись досвідом організації роботи галузей культури, освіти, медицини. Організоване Львівським ЦРМС навчання для колег з інших областей, виявилось надзвичайно цікавим і корисним



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь