A A A K K K
для людей із порушенням зору
Казанківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

В ОДА обговорили впровадження медичної та освітньої реформ на Миколаївщині

Дата: 04.05.2018 15:57
Кількість переглядів: 859

У четвер, 3 травня, відбулась  нарада з головами райдержадміністрацій, головами об’єднаних територіальних громад, міськими головами під керівництвом заступників голови облдержадміністрації  Валентина Гайдаржи та Євгена Шевченка.

 

Керівники управління охорони здоров’я та департаменту освіти та науки Миколаївської ОДА доповіли щодо реформ, які наразі відбуваються в Україні.

Заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Оксана Черненко розповіла про актуальні питання формування спроможної мережі та автономізації закладів охорони здоров'я області, а також про хід кампанії з вибору лікаря ПМД.

Спроможна мережа надання первинної медичної допомоги - організаційно інтегрована сукупність надавачів ПМД, здатних забезпечувати надання якісної, комплексної, безперервної і орієнтованої на пацієнта ПМД відповідно до соціально-демографічних характеристик населення, особливостей його розселення на відповідній території планування.

Відповідно до наказу МОЗ України передбачається укладання декларацій між пацієнтами та лікарями у розрахунку: сімейний лікар – 1800, терапевт – 2000, педіатр – 900. Ці цифри можуть бути дещо більшими для лікарів, які працюють у селах. Станом на  3 травня у Миколаївській області вже підписано 51067 декларацій.

Заступник голови ОДА з гуманітарних питань Євген Шевченко доручив головам ОТГ, РДА та міст обласного значення активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо укладання декларацій.

Директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олена Удовиченко повідомила, що в області працює 524 заклади загальної середньої освіти, але через малу кількість учнів є необхідність оптимізувати мережу навчальних закладів та створити опорні школи. Вона зазначила, що в рамках освітньої реформи учні 10х класів вже з 1 вересня поточного року будуть навчатися за програмами профільної середньої освіти. Реформа передбачає системну трансформацію сектору, головна мета якої – нова висока якість освіти на всіх рівнях: від початкової школи – до вищих навчальних закладів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь